Wat is Oncoreflex?

Oncoreflex is een specialisatie binnen de voetreflextherapie met betrekking tot massages die voor, tijdens en na de behandeling van kanker gegeven kunnen worden.

Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik de Mastertraining Oncoreflex® afgerond en ben ik gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker.

 

De speciale massages bestaan steeds uit een combinatie van het masseren van de meridiaan banen op uw onderbenen en reflexzones op de voeten. Deze combinatie zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest en creëren een gevoel van welzijn. Elke massage wordt steeds individueel op uw klachten, wensen en conditie afgestemd.

Hoe kan Oncoreflex helpen?

Ofschoon massages bij kanker lang als contra-indicatie werden gezien is men hier tegenwoordig heel duidelijk over. Massages kunnen, mits uitgevoerd door gespecialiseerde therapeuten, ondersteuning bieden in alle fases van kanker.

De Oncoreflexmassage – voetreflexmassages bij kanker – zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van uw leven. De massages ontspannen, verminderen vermoeidheid, misselijkheid, pijn, angst en depressiviteit en bevorderen het slapen.

In een recent interview (aug 2019) met researcher Danielle Gentile, PhD :

“Ik vind het indrukwekkend dat massagetherapie mensen met meerdere symptomen tegelijk kan helpen. Ik ben geïnteresseerd in pijn, maar massage kan ook angst verminderen, de slaapkwaliteit verbeteren en de algehele kwaliteit van leven verbeteren met slechts één interventie.

 

Vaak is er in het onderzoek naar gezondheidsdiensten een reductionistische benadering die tot doel heeft elk effect te isoleren om het beste wetenschappelijke bewijs te vinden. De onderlinge verbondenheid van de mind, het lichaam en de geest kan echter allemaal worden beïnvloed door massage.”

Algemene Informatie
Kanker.nl.png
Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland

Ik ben lid van het Netwerk Oncoreflex® en sta hierdoor in geschreven in de Verwijsgids van de IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Verpleegkundigen en oncologen verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in de verwijsgids zijn opgenomen. 

Kankerinloophuis.jpg

Kanker Inloophuis Woerden

Als vrijwilliger geef 1 keer per maand ontspannende Oncoreflex massages en ben tevens betrokken bij het organiseren van de informatie avonden.

Medical Record Analysis
Verwijzing en vergoeding

U heeft geen verwijzing nodig van een (huis)arts. Het is wel verstandig om de behandeling met uw behandelend specialist te bespreken. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. Om zeker te weten dat dit ook voor u geldt adviseer ik u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen of voetreflex soms ook reflexmassage genoemd door uw verzekering wordt vergoed.