Wie ben ik?

Mijn passie

Mijn naam is Marjolein Grotepass, VoetreflexPlus en Oncoreflex therapeut.

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd geweest in het menselijk lichaam. Nu houd ik me vooral bezig met gezondheid en vitaliteit. Hoe word je of hoe blijf je vitaal en gezond?

Ik heb veel gezien in mijn leven – op mijn 8e jaar rond de wereld gereisd met mijn ouders en jongere broertje en zusje op een schip waar mijn vader kapitein van was; zelf ruim 20 jaar in het buitenland gewerkt en gewoond, waarvan 10 jaar in Azië en een mooie carrière opgebouwd in de ICT-wereld. Ik ben nu woonachtig in Nederland, getrouwd met een Zuid-Afrikaan en samen hebben we 1 zoon.

Toen in 2013 een opleiding voor voetreflexologie op mijn pad kwam en naast mijn baan mogelijk werd te volgen, ben ik hier vol enthousiasme mee begonnen. Dit is uiteindelijk gegroeid to het afstuderen in 2019 voor HBO Medische Basiskennis (Summa Cum Laude), HBO VoetreflexPlus therapeut en een scriptie over hoe Voetreflex kan helpen om je immuunsysteem te versterken.

Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik de Mastertraining Oncoreflex® afgerond en ben ik gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker. Ik ben lid geworden van de beroepsvereniging VBAG en volg regelmatig nascholingen om mijn kennis bij te houden.

 

Voor mij is een goede gezondheid cruciaal – gezond, fit, vitaal en gelukkig. Veel mensen hebben een (te) druk leven en krijgen uiteindelijk klachten – hoofdpijntjes, buikpijntjes, wat vermoeid; of in het ergere gevallen krijgen een burn-out of worden ernstig ziek.

Ik ben er van overtuigd dat dit beter kan. Mijn passie ligt vooral in het katalyseren van het zelf-genezend vermogen en het versterken van het immuun systeem. Op een natuurlijke wijze weer gezond te worden op lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel vlak. Weer te leren luisteren naar je eigen lichaam. Dit is zo mooi aan de Chinese filosofie. 

Als therapeut kan ik hier een steentje in bijdragen. Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me dan gerust vrijblijvend een berichtje.